Garage Rijsenhout NK Offroad Race Zandvoort

Vrijdag 27 februari

De HiLux opgeladen, het nodige gereedschap ingepakt en de camper opgehaald, waarna team Bite Rallysport vertrok naar het Circuit van Zandvoort voor de eerste wedstrijd van de “eb-NK Offroad Racing series” ofwel het Nederlands Kampioenschap Offroad Racing. We kwamen rond 17 uur op het circuit aan waar we een plekje zochten voor onze spullen. Er waren al een aantal deelnemers aanwezig en gedurende de avond volgden er steeds meer. De technische keuring werd al in het bivak verricht en de HiLux slaagde met vlag en wimpel. Om 19 uur opende de inschrijving en ook de administratieve kant van de wedstrijd werd vlot afgehandeld. Daarna heerlijk met het team (Bert, Ivon, André en Janine) gebarbecued. In de loop van de avond nog even het bivak rondgelopen en uiteindelijk met een stel deelnemers in de tent gezellig, onder het genot van een drankje de winterstop en de plannen voor aankomend jaar besproken.

Het evenement is een gezamenlijke wedstrijd met de RallyPro Short Rally, er worden afwisselend door de 40 rallyauto’s en de 32 offroadauto’s twee proeven verreden. De eerste proef was volledig verhard over het circuit. De tweede proef een combinatie van onverhard en circuit, waarbij de laatste 2 kilometer langs het circuit heen gingen.

Zaterdag 28 februari

Na een druk ochtendprogramma met verkenning en briefing kon eindelijk om 12.30 uur de eerste proef voor de Offroad auto’s gestart worden. De eerste proef verliep soepel, maar in de tweede proef reden Bert en Janine door een onduidelijkheid in het roadbook verkeerd en kwamen op een onjuiste route terecht. Van de organisatie mochten zij de proef opnieuw starten, waarna de juiste route wel werd gevonden. Helaas leverde dit wel straftijd op.

Na een korte pauze werd de tweede set proeven gestart. De HiLux vloog over de baan en de proef verliep goed, totdat vlak voor het einde van de proef een smalle tunnel gepasseerd moest worden. De HiLux raakte met het achterwiel de ingang van de tunnel, waarna de auto rechtstreeks met het linker voorscherm in de wand van de tunnel boorde. Balen! Langzaam verder gereden, maar het stuurhuis had een klap gehad, waardoor de auto nog maar moeilijk stuurde. De proef wel gefinisht, maar helaas was dat het einde van de wedstrijd voor Team Bite.

We hadden duidelijk onze dag niet en reden teleurgesteld naar huis. De komende tijd moet er weer behoorlijk gesleuteld worden om de HiLux weer klaar te maken voor de volgende wedstrijd op 4 & 5 april a.s. Hopelijk kunnen we dan een beter resultaat neerzetten.

Een aantal foto’s van de wedstrijd zijn terug te vinden op de galerij.

Deel

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *