VHC Actifood Havelte 500

Vrijdag 3 april

Gisteren hebben we de Ford F350 serviceauto opgehaald en de meeste spullen en onderdelen alvast ingeladen. Vanochtend de laatste spullen ingepakt, banden op het dak geladen en de HiLux op de aanhanger gezet. Om half twee konden we vertrekken richting Havelte, waar we rond half 4 op het bivak arriveerden. Een mooi plekje uitgezocht om ons kamp op te slaan, waarna we de inschrijving konden regelen. De HiLux ging soepel door de technische keuring, zodat we daarna heerlijk konden genieten van de lekkere hapjes van onze barbecuespecialist.  Na het eten kon Janine beginnen met het bestuderen van het listige routeboek, de organisatie had uitdagende proeven uitgezet met snelle, korte situaties, waardoor het belangrijk is om constant op te blijven letten.

Zaterdag 4 april

De wekker ging om 7 uur vanochtend, het was koud vannacht, dus eerst even opwarmen bij de kachel met een bak koffie. Om half 9 stond de briefing op het programma. De laatste wijzigingen van het routeboek werden hier doorgenomen en de spelregels van de wedstrijd, waarna de rijders zich klaarmaakten voor de proloog. Team Bite Rallysport begon als 24e auto aan de proef van 15 kilometer en kwam als 10e auto over de finish. Een mooi uitgangspunt voor de komende proeven. De tweede proef van zaterdag had een lengte van 70 kilometer, Bert en Janine gingen voortvarend van start, maar moesten wel een paar keer zoeken naar de juiste route. Door de vele paden op het terrein en de overvloed aan bandensporen in alle richtingen was het soms lastig het juiste pad te vinden. Veel teams hadden moeite met de navigatie, overal op het terrein reden auto’s en werd er gezocht naar de juiste route. De derde proef was de langste van vandaag, in totaal 100 kilometer. Op een paar kleine navigatiefoutjes en een bijna-aanvaring met een betonnen paal na verliep de proef voorspoedig, waarna Team Bite Rallysport na dag 1 als 8e op de uitslagenlijst terug te vinden was. Een mooi resultaat! Na de zware proeven van vandaag werd de HiLux vertroeteld door ons serviceteam, zodat de auto er weer optimaal bij staat voor dag 2. Janine ging aan de slag met het routeboek voor dag 2, waarna nog even nagepraat werd over de belevenissen van de dag.

Zondag 5 april

Vandaag stonden er twee lange proeven op het programma, de eerste is 100 kilometer en de tweede zelfs 120 kilometer. De ondergrond van het militaire oefenterrein verslechterde snel, waardoor de snelheden lager waren ten opzichte van zaterdag. De ochtendproef bevatte weer lastige navigatiepunten, maar we konden goed meekomen met de snelle teams. Na de vierde proef stonden we dan ook 7e in het klassement. Door het zware terrein had de HiLux veel klappen te verduren, waardoor een van de unibolts van de trekstang naar de achteras afgebroken was. In de pauze werd deze snel en vakkundig vervangen door het serviceteam, zodat we weer op tijd aan de start konden verschijnen. Tijdens de laatste proef was het terrein inmiddels volledig kapot gereden door alle auto’s, zodat het een behoorlijke aanslag was op mens en materiaal. De versnellingsbak van de HiLux begon steeds harder te kraken en na een klap misten we helaas zowel de 3e als de 4e versnelling. In eerste instantie wilden we de proef proberen uit te rijden, maar met nog meer dan 50 kilometer te gaan, was dit niet haalbaar. Teleurgesteld reden we terug naar het bivak. Balen, het ging zo lekker.. De spullen ingepakt en richting huis. Intussen was de uitslag gepubliceerd en ondanks onze pech in de laatste proef is Team Bite Rallysport als 12e geklasseerd. Alsnog een mooi resultaat. We kunnen terugkijken op een mooi weekend, waarin we de HiLux goed aan de tand gevoeld hebben en ons goed konden meten met de concurrentie.

Bij deze willen we de organisatie, officials, sponsors en ons serviceteam ontzettend bedanken voor dit mooie evenement!

 

 

Deel

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *